CLOSE
CLOSE

Dah Kutip RM20.5 Juta, Hantu Kak Limah Lebur Semua Rekod Kutipan Filem Tempatan!

Cayalah Hantu Kak Limah! Memang fenomena!


  • Share:

Dah Kutip RM20.5 Juta, Hantu Kak Limah Lebur Semua Rekod Kutipan Filem Tempatan!
Filem Hantu Kak Limah (HKL) terbitan Astro Shaw dan Infinitus Gold terus mencetuskan fenomena apabila mencipta rekod ke-4 dengan memungut RM20.5 juta dalam tempoh hanya 11hari tayangan.

Ini menjadikan HKL mendapat kutipan filem tertinggi bagi sesebuah filem tempatan.

Rekod ini pernah dipegang oleh filem Abang Long Fadil 2 (terbitan Astro Shaw & Skop Productions ) menerima RM19.04 juta selama 28 hari tayangan di Malaysia, Singapura dan Brunei.

Penerbit Eksekutif, Dato’ Khairul Anwar Salleh, Gayatri Su-lin dan TP Lim termasuk pengarah Mamat Khalid, barisan pelakon dan pekerja filem bersyukur dan mengucapkan terima kasih kepada rakyat Malaysia, Brunei dan Singapura serta rakan media dan rakan pemamer yang sentiasa menyokong dan meletakkan filem HKL di kedudukan rating tertinggi menerusi kutipan pecah panggung terbesar sepanjang zaman.

HKL masih rancak ditayangan di 146 pawagam membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Datuk Awie, Delimawati, Zul Ariffin, Uqasha Senrose, Ropie, Allahyarham Rab Khalid, Mus May, Sharwani, TJ Isa, Jue Aziz serta penampilan istimewa Erra Fazira dan Datuk Seri Vida.
 
 
 

  • Share:

Comments

Related Articles

Back to top